Etiopia-prosjektet

Torsdag 22. oktober er det klart for årets innsamlingsaksjon. Elevene må selv skaffe seg jobber denne dagen. Vi vil også ha fokus på Etiopia-prosjektet i ukene før.

Klikk for stort bildeEtiopia-prosjektet Anne Karine Knutsen

Vi samler inn penger til vannprosjektet i Tigray-området nord i Etiopia i samarbeid med Kirkens Nødhjelp.

Vann forandrer alt! Fordi landsbyene nå får tilgang til vann, så gir dette muligheter til å utbedre andre områder i landsbyene. Kornproduksjon, dyrehold, ekstra hjelp til sårbare familier, birøkterfarmer, opplæring av hvordan drive salg på markedet, skoler etc.

Kirkens Nødhjelp jobber for at landsbyene skal bli selvhjulpne og at de etter hvert skal klare seg selv. Kirkens Nødhjelp jobber ca. 4 år i en landsbyen før de trekker seg ut. Da er lokale klare til å overta drift og kontroll av de sentrale funksjonene i landsbyen. Vår hjelp bidrar til at flere og flere får et verdig liv.

Etiopia trenger hjelpen vår. Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen!

• I uke 42/43 vil vi ha "Etiopiafokus" inn i de forskjellige fagene.
  • Torsdag 15. oktober i klassens time vil det bli en digital presentasjon av prosjektet.
  • Tirsdag 20. oktober er det internasjonal dag. På grunn av korona vil det ikke bli kafé i kantinen som tidligere år, men Etiopia-komitéen vil prøve å finne på "koronavennlige" aktiviteter.
  • Torsdag 22. oktober er selve innsamlingsdagen hvor elevene selv må finne jobb. Minimumsbeløpet som skal betales inn er kr. 500.
  • Fjorårets innsamling innbrakte hele 273.000 kroner! Er det mulig å toppe dette resultatet i år?