Koronatilfeller på Asker vgs

Det har i uke 47 vært tre nye smittetilfeller blant elever ved Asker vgs. Ett av tilfellene har medført potensiell smittespredning i elevgruppen og elever i Vg2 som er definert som nærkontakter har fått sms. Ingen ansatte er definert som nærkontakter. 

Siden skolen bytter lag neste uke, har alle elever i oddetallslaget fått beskjed om å ta med seg datamaskin og bøker hjem og skal ha digital undervisning i hele uke 48. 

Smitteoppsporing i gang 

Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet er i gang med å kontakte de berørte elever og ansatte for å gi nødvendig informasjon. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet. 

 

Fjernundervisning  

Elevene som er i karantene vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme 

Hvis eleven ikke har med utstyr hjem, kan en foresatt komme innom skolen mellom kl 07.00 og 19.00 og hente elevens skolesaker i elevskapet. 

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene

 

Mulige symptomer på Covid-19 

Det er viktig at alle elever/foresatte og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon. 

 

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner. 

 

Lurer du på om du kan være smittet med Covid-19? Det er en anbefaling at nærkontakter som utvikler symptomer bestiller testing på kommunens nettsider. Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.  

 

Informasjon om Covid-19 på andre språk: https://www.asker.kommune.no/korona/information-on-coronavirus/ 

 

Video about quarantine and home isolation https://vimeo.com/showcase/6954708  

 

På skolen:

  • Alle økter starter med påføring av antibac eller håndvask.
  • Lærerne lar elevene hente og legge tilbake bøker i bokskapene i løpet av økten for å forebygge trengsel i gangene og ved bokskapene i pausene mellom øktene.
  • Det er ikke lov å oppholde seg i gangene.
  • Lærerne ber elever som oppholder seg i gangene om å bevege seg videre og inn i klasserommene på plassene sine.
  • Det er ikke anledning til å sitte i kantina i spisefri ut uke 51.

Følgende rutiner gjelder for oppmøte på skolen:

  • Alle økter følger plan for dagen, slik at elever kan følge undervisningen digitalt hjemmefra dersom de har luftveissymptomer eller av andre årsaker ikke kan møte fysisk på skolen.
  • Egenmelding fra foresatt eller myndig elev kreves med tanke på fraværsføring.

Ved spørsmål om egenmelding: se mer informasjon her.

 

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

 

Til toppen