Hodeskallemasker

I dag har elevene i spansk 2 laget seg hodeskallemasker av munnbind. Det er fordi «El dia de los Muertos» nærmer seg med stormskritt!

Elevene i spansk 2 laget hodeskallmasker til allehelgensdag - Klikk for stort bildeKarina Cathrine Mannsaaker

I Norge er det mange som tenner lys på kirkegården på Allehelgensdag som er førstkommende søndag. I Mexico gjør de litt mer ut av det de kaller «De dødes dag», der blir det laget altere for de døde, med blomster, lys, mat og drikke. Meksikanerne har parader hvor de kler seg ut og maler ansiktene som fargerike hodeskaller. De samles på kirkegården, har med mat og drikke og spiller musikk og danser - de feirer rett og slett livet til de døde.

De to første dagene i november kommer de døde tilbake på besøk, og da lager meksikanerne fest og moro med alle de tingene de avdøde satte pris på mens de var i live! I dag er "De dødes dag" en av Mexicos viktigste høytider, og høytiden er også oppført på UNESCOs liste over verdens immaterielle kulturarv.