Ny nettadresse!

Vi får ny nettadresse tirsdag 2. mars: viken.no/asker-vgs.

Karriereveiledning i februar

De to første ukene i februar setter vi fokus på karriereveiledning for Vg2 og Vg3. Avgangselevene skal delta digitalt på Universitetsturneen 11. februar og Vg2 deltar på Utdanningsmessen 18. februar.

Klikk for stort bilde Pixabay

Vg2 deltar på den digitale yrkesmessen 18. februar. I ukene før dette kommer rådgiver Beate Hallgren rundt i Vg2-klassene for forberede elevene på valg av studie og fremtidig yrkesvalg, samt hjelpe elevene med å søke om skoleplass for neste skoleår. Den som ikke søker, står uten plass. Den som søker, får plass. Så enkelt er det.

For å søke MÅ elevene ha med minID, bankID eller bankID på mobil og en pc. Nedenfor finnes en oversikt når rådgiver kommer til hvilken klasse, slik at elevene kan ta med identifikasjonsbrikken og pc til denne timen. De som er hjemme får samtidig anledning til å følge klassen hjemmefra. Elevene logger seg inn i teams og bruker invitasjonen i kalenderen til å møte rådgiver til den angitte økten.

Vg2-elever
Vg2-elever Dato Tid
2STA Tirsdag 2. februar Siste økt
2STB Mandag 1. februar Første økt
2STC Tirsdag 9. februar Siste økt
2STD Torsdag 4. februar Siste økt
2STE Mandag 8. februar Første økt
2STF Torsdag 11. februar Siste økt
2IDA Fredag 5. februar Tredje økt
2IDB Onsdag 3. februar Tredje økt

I tillegg til å søke på skoleplass skal vi også logge oss inn i første delen til den digitale yrkesmessen. Vanligvis reiser Vg2 til Yrkesmessen i Oslo Spektrum, men på grunn av korona blir det en digital yrkesmesse i år. Messen arrangeres 18. februar og denne dagen avsetter vi også en økt til et digitalt messebesøk. Nå altså i første omgang en introduksjon og en gjennomgang av del 1. Her trenger dere hodetelefoner og PC. Mobil går ikke.

Messens ABC for elever (PDF, 140 kB)

Vg3-elever
I forbindelse med den årlige karrierveiledningsøkten skal vi i år sende avgangselevene på en digital Universitetsturné. Torsdag 11. februar fra kl 09.00-11.05 får elevene muligheten til å bli kjent med valgfrie 3 av Norges 10 største universiteter og høyskoler. Ta med hodetelefoner og datamaskin.