Korona på Asker vgs

Ved smittetilfeller blant elever eller ansatte ved Asker vgs får berørte lærere, ansatte og berørte elever og deres foresatte direkte beskjed på sms. Elever og ansatte kan også få supplerende informasjon på teams. Elever og ansatte som ikke er vurdert til nærkontakter får kun en generell melding på teams.

Ved smittetilfelle skjer dette

• Skolen kartlegger den smittede personens bevegelser i det aktuelle tidsrommet og utarbeider liste over elever og evt ansatte som må vurderes som nærkontakter.
  • Skolen sender liste over berørte elever og ansatte til kommuneoverlegen i Asker
  • Smitteoppsporing igangsettes av smittesporingsteamet i Asker kommune
  • Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet kontakter de berørte elever og ansatte for å gi nødvendig informasjon.
  • Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet og gir supplerende informasjon til berørte elever, foresatte og ansatte.

Informasjon om karantene formidles til de som settes i karantene. Se her: Her finner dere mer informasjon om karantenereglene

Fjernundervisning

Elevene som er i karantene vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme.

Hvis eleven ikke har med utstyr hjem, kan en foresatt eller en annen komme innom skolen mellom kl 07.00 og 19.00 og hente elevens skolesaker i elevskapet.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at alle elever/foresatte og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Lurer du på om du kan være smittet med Covid-19? Det er en anbefaling at nærkontakter som utvikler symptomer bestiller testing på kommunens nettsider. Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon om Covid-19 på andre språk: https://www.asker.kommune.no/korona/information-on-coronavirus/

Video aboutquarantine and homeisolationhttps://vimeo.com/showcase/6954708

På skolen

• Vi bruker antibac eller håndvask.
  • Lærerne lar elevene hente og legge tilbake bøker i bokskapene i løpet av økten for å forebygge trengsel i gangene og ved bokskapene i pausene mellom øktene.
  • Det er ikke lov å oppholde seg i gangene.
  • Elever som oppholder seg i gangene får beskjed om å bevege seg videre og inn i klasserommene på plassene sine.

Følgende rutiner gjelder for oppmøte på skolen

• Alle økter følger plan for dagen, slik at elever kan følge undervisningen digitalt hjemmefra dersom de har luftveissymptomer eller av andre årsaker ikke kan møte fysisk på skolen.
  • Egenmelding fra foresatt eller myndig elev kreves med tanke på fraværsføring.

Ved spørsmål om egenmelding: se mer informasjon her. Egenmelding skrives i VIS.

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.