Marinbiologi-ekskursjon

Elevene i biologi 2 har i høst vært på feltkurs i marinbiologi.

Elevene i biologi 2 har vært på marinbiologi-ekskursjon - Klikk for stort bildeElevene i biologi 2 har vært på marinbiologi-ekskursjon Rakel Hamre

Grytidlig på morgenen gikk startskuddet for Biologi 2 sin marinbiologi-ekskursjon til Fredrikstadskjærgården. Spente elever og lærerne Nina og Rakel mønstret på båten «Ny Vigra III» der mannskapet ønsket oss velkommen til feltarbeid.

I løpet av en lang dag skulle hele gjengen bli eksperter på det marine økosystem!

Havet er som kjent et svært viktig økosystem som påvirker oss alle. Det er viktig å forstå samspillet og avhengighetsforholdet mellom alger og dyr, og mellom den levende og ikke-levende delen. For å samle inn alger og dyr trålte vi på bløtbunn, brukte planktonhov og kasterive. Ulike abiotiske faktorer ble også målt, bl.a. temperatur, saltholdighet, vindstyrke og siktedyp.

I løpet av båtturen ankret vi også opp på en øy, og her ventet arbeid i fjæra. Det finnes ulike typer strender, og både beskyttet sandstrand og eksponert steinstrand skulle under lupen. Det ble ikke mye dødtid på flinke og ivrige elever. Det var en sliten, men fornøyd gjeng som satte seg på bussen tilbake til Asker.

Takk for turen! 😊