Ny Teknolab på skolen

Asker videregående har fått arenamidler av Sparebankstiftelsen DNB til å etablere en arena som skulle bidra til økt tilhørighet. Søknaden ble skrevet av skolebiblioteket, som har jobbet aktivt med å bygge opp et sosialt og pedagogisk spilltilbud ved skolen.

Teknolaben - Klikk for stort bildeFornøyde elever Anders Grønning

Da det ble klart at skolen på slutten av 2019, fikk tildelt hele 340.000 kroner, ble det en intern dugnad med IT, vaktmester, bibliotek og ledelse, for å bygge Teknolab - et avansert spillrom med muligheter for både læring og sosialisering. Hjelp til dekor fikk vi av design og håndverk elever fra Rud videregående, som laget gamingrelaterte masker til å ha på veggene. Askerelever har på sin side bidratt til valg av spill og forslag til bruk av rommet.

Etter mange måneder med forsinkelser knyttet til korona, kan vi endelig annonsere at tilbudet er oppe og går - men selvsagt fortsatt med mange begrensninger. To dager i uka kan elever komme til et betjent sosialt tilbud. Lærere som ønsker å bruke rommet til undervisning kan booke rommet for mindre grupper av gangen.

I tillegg til intern bruk er et viktig element ved tildeling av arenamidler, at de skal åpne arenaer for flere, og skape nye muligheter for tilhørighet. I samarbeid med NAV Asker og den frivillige spillorganisasjonen Bibliogames har skolen fått på plass et tilbud for unge arbeidsledige gamere, hvor de to ettermiddager i uken kan delta på kurs og aktiviteter som tar sikte på å bevisstgjøre dem hvordan de kan bruke spill- og datakunnskaper i jobb og utdanningsvalg. Forskerklubben på skolen vil også gjøre bruk av rommet.

Vi er veldig stolte over rommet vårt, og håper på en enda bredere bruk etter hvert som restriksjonene letner. Nok en gang: tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB!