Ny nettadresse!

Vi får ny nettadresse tirsdag 2. mars: viken.no/asker-vgs.

Smittevern og organisering av skoledagen

Slik organiserer vi skoledagen på Asker videregående skole.
Vg1-elever i skolegården på første skoledag - Klikk for stort bildeSmittevernreglene følges! Anne-Grethe W. Gundersen

Alle elever må tømme elevskap og oppbevare alt skoleutstyr samt hengelås hjemme for å være forberedt på alle nivå av skoledrift. Utstyr kan hentes mellom kl 07.00 – 19.00 på hverdager.

Smittevernberedskap for skoledag på rødt nivå:

• Smitteverntiltak som på gult nivå (dette gjelder også nye regler for pauser)
  • Laginndeling opprettholdes, men med ny laginndeling fra uke 4. Gjeldende laginndeling finnes på elevsiden på teams
  • Ulike oppmøtedager for lagene slik:

NYTT Partallslag

NYTT Oddetallslag

Partallsuke

Mandag, tirsdag og onsdag

Torsdag og fredag

Oddetallsuke

Torsdag og fredag

Mandag, tirsdag og onsdag

Smittevernberedskap for skoledag på gult nivå:

Avstandsregelen om minst en meter gjelder ikke i klasserommene, men i alle pauser, også til og fra skolen. Elever og ansatte med luftveissymptomer skal fremdeles ikke møte på skolen, men delta digitalt. Dette gjelder også ved evt karantene/ isolasjon. Se regler for digital undervisning under.

Udirs trafikklysmodell

Skolens konkrete tiltak

1. Ingen syke skal møte på skolen
  • Ingen skal møte på skolen med luftveissymptomer av noen form.
  • Ved påvist korona-smitte skal kontaktlærer og evt rektor varsles snarest mulig av foresatt eller elev som er over 18.
  • Hjemmeundervisning tilbys på teams
  1. God hygiene og forsterket renhold
  • Alle flater rengjøres minst en gang daglig.
  • Elevene spriter/ vasker hender ved inngang i skolebygget på starten av dagen samt ved bytte av rom, før måltider og etter toalettbesøk
  1. Kontaktreduserende tiltak:

Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)

• Smittevernreglene skal følges til enhver tid mens man er på skolen.

Hele klasser / faggrupper regnes som en kohort* og ansatte kan veksle mellom kohorter*/klasser, men med avstand til elever hvis mulig

• Det er ikke anledning til å besøke andres klasserom
  • Lærere påser at avstandskravet overholdes også ved individuell veiledning av elever
  • Alle skal være bevisste på hvem som er nærkontakter i løpet av en skoledag og ta ansvar for å begrense omgangen til disse personene (makkergrupper)

Unngå trengsel og store samlinger

• Det er ikke anledning til å oppholde seg i gangene.
  • Lunsjpausen avvikles i eget klasserom.
  • Begrenset bruk av bibliotek og kantine og kun til transport eller i undervisningssammenheng etter avtale med lærer
  • Det er ikke anledning til å bruke bokskapene. Oppbevar bøker hjemme og ta kun med det du vet du trenger for skoledagen.

Holde avstand i pauser/friminutt

• Vg1 får ikke 5 minutters pauser, og blir ferdig med sine økter 5 minutter før de andre trinnene (dette for å unngå trengsel i gangene)
  • Vg2 og Vg3 avvikler sine 5 minutters- pauser inne i undervisningsrommet.
  • Alle skal holde 1 meters avstand til andre utenfor klasserommet.

Dette gjelder for digital undervisning/ stengt skole:

• Elever på hjemmeskole skal bruke plan for dagen og være pålogget teams på felles oppstart og avslutning av timen så sant ikke annet er avtalt med lærer.
  • Elevene må møte presis til timene og være aktive i opplæringen, (for eksempel svare muntlig på spørsmål og i chat når lærerne spør om dette).
  • Læreren legger til rette for at makkergruppene kan hjelpe hverandre og samarbeide.
  • Elever som er fraværende, melder fra til kontaktlærer og faglærer. Egenmelding må leveres for elever som er over 18 år eller fra foresatt for elever som er under 18 år.